Gratis Social Media Challenge voor winkeliers en anderen in Zwartewaterland

Gratis Social Media Challenge voor winkeliers en anderen in Zwartewaterland

De Gemeente Zwartewaterland organiseert samen met Hanzesteden Marketing een social media challenge voor alle vrijetijdsondernemers in Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis en andere plaatsen in de gemeente. Ook ondernemers uit de andere Hanzesteden mogen meedoen. Op die manier willen de Hanzesteden hun online gastvrijheid voor Nederlandse en Duitse bezoekers versterken. Daarmee willen we ondernemers en instellingen faciliteren om meer te doen met hun Hanze DNA en met hun online klantencontacten.

Diezelfde week starten ook vergelijkbare challenges in Zutphen en Elburg.

In deze steden starten we vanaf september een 30 dagen challenge voor de deelnemers: 30 dagen achter elkaar aan de slag met concrete huiswerkopdrachten voor een duurzaam effect. De deelnemers krijgen regelmatig via e-mail ondersteuning, tips en prikkelende vragen. De oefening kost per dag slechts 20 minuten voor de deelnemers.

Daardoor kunnen de deelnemers aan het eind van deze module van ongeveer een maand zichzelf niet alleen professioneel promoten op diverse online platforms, maar ook hun Hanze DNA beter tonen. Dat levert hen meer bezoekers op hun website op, meer bezoekers en klanten in de zaak, en een betere uitstraling van de Hanzesteden.

In de Social Media Challenge gaan we met de deelnemers aan de slag met de volgende communicatiekanalen en opdrachten:

  • De basis. In kaart brengen: “begin even met nadenken wie je wilt bereiken.”
  • Gevonden worden. Op de kaart zetten: “haal meer uit Google Mijn Bedrijf.”
  • Vrienden worden. Je visitekaartje afgeven: “maak op Facebook vrienden voor het leven.”
  • Foto’s en video’s. Een virtuele ansichtkaart sturen: “een beeld op Instagram zegt meer dan duizend woorden.”

We nemen de ondernemers dus aan de hand langs verschillende platforms. In ieder geval worden behandeld: Google, Facebook en Instagram.

Online aanmelden voor de kick-off op 16 september en de challenge via www.toerismevan.nl/aanmelden-social-media-basics-hasselt/ is gratis, maar wel verplicht.