Terugblik op de eerste social media challenges in de Achterhoek

Terugblik op de eerste social media challenges in de Achterhoek

In november en december werden in opdracht van Achterhoek Toerisme social media challenges georganiseerd voor ondernemers uit Lochem en voor vrijetijdsondernemers die partner zijn van ‘Karakteristiek Achterhoek’. Een maand lang gingen ze iedere werkdag aan de slag met opdrachten om de interactie en bereik op hun sociale media (o.a. Facebook, Google Mijn Bedrijf en Instagram) te vergroten.

Aan de challenge in Lochem deden 45 mensen online mee en de Facebook groep van Karakteristiek Achterhoek telde 34 deelnemers.

Het was leuk om te zien, dat in de Facebook groep van Lochem het bericht over inspirerende social media kanalen van anderen nog meer reacties (19) opleverde dan de vraag om je eigen Facebook pagina met de andere deelnemers te delen. Meestal levert die laatste vraag (logisch!) het meeste antwoorden op, maar in Lochem dus niet.

In de Facebook groep van Karakteristiek Achterhoek viel op, dat met name de discussies over een zakelijk Whatsapp account en over Google Mijn Bedrijf (met screenshots!) veel reacties en vragen opriepen. Goed om daar ook in volgende challenges nadrukkelijk bij stil te staan dus.

En wat kregen we een boel leuke, enthousiaste berichten van de deelnemers na afloop! Een kleine bloemlezing:

“Het was een leuke en leerzame Challenge en we zijn meer te weten gekomen hoe om te gaan met de mogelijkheden van de sociale media en gaan dat zeker in de toekomst gebruiken voor ons bedrijf. Mocht er volgend jaar een vervolg komen dan doen wij graag weer mee”

“Het enthousiasme en de toon in de mails vind ik erg fijn, heel motiverend en zetten aan tot actie. Dus heel erg bedankt!”

“Dank jullie wel voor alle input en ik ga het serieus nog eens rustig doorlezen want heel eerlijk heb ik niet alles kunnen bijhouden. ;-). Het heeft mij waar nodig weer op scherp gezet en ook leuk jullie tips verder uit te proberen en in de dagelijkse werkzaamheden qua socials mee te nemen.  Ook heb ik en ga ik jullie tips gedeeld/delen met mijn andere kasteelcollega’s zodat zij er ook hun voordeel mee kunnen doen. Erg leuk en mooi initiatief. Nogmaals dank en ik wens jullie een gezellige decembermaand toe!”